Supergod och kladdig kladdkaka
Kladdkaka är en av mina favoriter när det kommer till bakverk med choklad. Det finns ju en massa varianter av dem, men här är en av mina favoriter jag brukar baka:
Receptet gäller för 14 bitar
Ingredienser
100 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispgrädde
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
- Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
- Låt kakan kallna.
- Pudra över florsocker.
- Servera med grädde eller glass och frukt.